Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΛΜΕ 

Όλοι στην Απεργία 19-20-21 Μάρτη & στις κινητοποιήσεις από 17 ως 21 Μάρτη 

Η Γενική Συνέλευση στις 15/3 αποφάσισε σε γενικές γραμμές το ακόλουθο πρόγραμμα δράσης της ομοσπονδίας με κύρια αιχμή την αποτροπή των απολύσεων: 

1. Απεργούμε στις 19 (Τετάρτη), 20 (Πέμπτη) και 21 Μαρτίου (Παρασκευή). Η απόφαση εγκρίθηκε από το 74,3% των ΕΛΜΕ ή από το 76,4% των ψήφων. 

2. Πρόγραμμα κινητοποιήσεων με κεντρικές και τοπικές δράσεις: 

Α. Δευτέρα 17/3, στις 2μμ, συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί από άλλες περιοχές της χώρας με αποφάσεις των ΕΛΜΕ. Κηρύσσονται διευκολυντικές στάσεις εργασίας 11πμ - 2μμ & 2μμ - 5μμ. Το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας, την ώρα συνάντησης με τον Υπουργό, 5μμ περίπου. 

Β. Δευτέρα και Τρίτη 17 γίνονται περιοδείες στα σχολεία του ΔΣ με την επιτροπή αγώνα για ενημέρωση των συναδέλφων για την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής τους στην απεργία. 

Συνάντηση του ΔΣ με την επιτροπή αγώνα την Τρίτη στις 2μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ για να οργανωθούν οι δράσεις των επόμενων ημερών. Στόχος, να μείνουν τα σχολεία κλειστά. 

Γ. Τετάρτη, 19/3, πρώτη ημέρα της απεργίας, μοιράζουμε υλικό σε κεντρικά σημεία του Δήμου Φυλής και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11πμ, στην Πλ. Κλαυθμώνος. 

Δ. Πέμπτη, 20/3, δεύτερη ημέρα της απεργίας, τοπικές δράσεις και συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στη 1μμ. 

Ε. Παρασκευή, 21/3, τρίτη ημέρα της απεργίας, πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. & στο Υπουργείο Παιδείας στις 3 μ.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την «επιμόρφωση» των σχολικών συμβούλων – αξιολογητών. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων από άλλες ΕΛΜΕ στην Αθήνα το διήμερο 20-21/3, θα οργανωθεί η μεταφορά κι η διαμονή τους από τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ. 

Στ. Σάββατο, 22/3, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στον πάσης φύσης αυταρχισμό, ρατσισμό και φασισμό. 

Ζ. Καλούνται οι ΕΛΜΕ να αναλάβουν κινηματικές δράσεις στις 25 Μαρτίου αναδεικνύοντας τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην τοπική κοινωνία. 

Η. Οι ΕΛΜΕ δημιουργούν κέντρα αγώνα σε κάθε περιοχή. 

Θ. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες Γ. Συνελεύσεις μετά από εκτίμηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ο αγώνας μας συνεχίζεται ενάντια στην αξιολόγηση, τη διάλυση του Λυκείου, τις καταργήσεις σχολείων και την αύξηση του ωραρίου. 

Κανένας μόνος του σ’ αυτόν τον αγώνα, κανένας απολυμένος στις 22 Μάρτη.

Μπορούμε να σταματήσουμε τη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου